Supa crema de dovleac

de Ancutsa in Supe, 15 Oct 2020 | 3527 vizualizari

 

Am pregătit această supă cremă din dovleac copt și supă de legume, am garnisit la final cu puțină smântână. Poate fi un prânz sănătos pentru cei mici, este ușor de mâncat și are un gust dulce. Dovleacul copt are o dulceață anume și parfum de toamnă.

 

INGREDIENTE

  • 800 g dovleac plăcintar,
  • Sare, după gust,
  • 1 ardei galben,
  • 1 ceapă,
  • 1 cartof,
  • 1 morcov,
  • 650 ml apă
  • În plus:
  • 4 felii de pâine, pentru crutoane
  • 1 lingură de smântână, pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac:

 

Mai întâi pregătești supa de legume: cureți ardeiul, morcovul, ceapa și cartoful, apoi le tai grosier (în jumătăți sau sferturi). Le fierbi cu apă și sare, după gust, pentru aprox 30 de minute.

 Cureți dovleacul, îl speli și îl tai în bucăți măricele, de dimensiuni egale, pentru a se găti uniform. Le răsfiri într-o tavă cu hârtie de copt și dai la cuptor pentru aprox 40 de minute.

 Strecori supa de legume pregătită la început, într-un ibric, pentru a o turna mai ușor ulterior. Pui într-un vas înalt dovleacul și îl pasezi cu blenderul de mână. Poți adăuga și legumele din supă, care îți plac. Nu uita să decojești ardeiul. Eu am pus și legumele, mai puțin ceapa, și le-am dat la blender pe toate împreună cu dovleacul, subțiind cu supă câte un pic, până o pui pe toată.

 Sugestie de servire: usuci câteva felii de pâine și le tai frumos.

La final, adaugi puțină smântână și crutoane.

 

 

Poftă Bună!

 

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/10/supa-crema-de-dovleac.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de chimion, cu taitei de casa si cartofi